Pinjaman Wang Segera 24 Jam [Tanpa Dokumen & Slip Gaji]

Pinjaman Wang Segera Tanpa Dokumen? Nak pinjam duit tanpa slip gaji agak sukar untuk mendapatkan, kerana hanya beberapa bank yang dapat memprosesnya.

Bagi mereka yang bekerja dan nak pinjam wang segera tanpa dokumen, boleh membaca dan meneruskan baca ini.


Apa Itu Pinjaman Wang Segera?

Pinjaman wang segera adalah antara satu pinjaman cepat yang dibekalkan dalam pasaran yang sangat popular.

Pinjaman ini dikenali dengan pelbagai nama, seperti pinjaman tunai pendahuluan, pinjaman gaji, atau pinjaman along.

Pinjaman wang segera adalah pinjaman tidak bercagar.

Anda boleh gunakannya untuk menemui kecemasan keperluan kewangan dan ia perlu dibayar balik dalam tempoh masa yang ditetapkan.

Anda perlu ingatkan, pinjaman ini adalah pinjaman peribadi yang mempunyai tempoh bayar balik yang singkat berbanding dengan pinjaman lain yang terdapat di pasaran.


Petua Untuk Anda Mengenali Syarikat Pinjaman Wang Berlesen Yang Boleh Dipercayai

1. Pengalaman

Pakar menasihatkan, bahawa anda memilih syarikat pinjaman wang berlesen yang telah lama di kalangan itu dan mempunyai reputasi kebolehpercayaan dan amanah.

2. Kepakaran

Pemberi pinjaman yang pakar dalam satu atau dua jenis pinjaman sahaja iaitu pilihan yang lebih baik daripada syarikat yang kata mereka boleh mengendalikan semua pinjaman untuk semua orang.

Pakar adalah lebih cenderung untuk mempunyai pengetahuan yang mendalam dan khusus untuk membantu anda dapatkan pinjaman yang terbaik memandangkan keadaan anda.

3. Telus

Peminjam perlu berterus terang dengan anda mengenai semua butiran transaksi.

Anda patut boleh akses laman web peminjam untuk informasi pinjaman yang berkaitan semasa mereka memproes permohonan dan anda patut dapat melihat garis panduan pemberi pinjaman.

4. Portfolio

Anda akan memerlukan nasihat dalam pemilihan pinjaman.

Pilih sebuah syarikat yang mempunyai portfolio yang kaya dengan pelabur swasta dan pelabur syarikat. Lebih banyak pilihan lebih baik.

Ini bukan sahaja memberi anda alternatif untuk pinjaman, tetapi juga menunjukkan bahawa syarikat itu mampu untuk membuat pinjaman bagi anda.

5. Professional

Pemberi pinjaman perlu memberitahu anda dengan segera jika dia berpendapat bahawa dia tidak boleh memberikan perkhidmatan untuk anda.

Anda boleh bersemak program pinjaman di laman web dan berhati-hati dengan pengiklanan yang boleh mengelirukan.

Pemberi pinjaman juga tidak sepatutnya menukar syarat-syarat di saat-saat akhir.

Setiap satu daripada faktor-faktor ini menunjukkan syarikat ini tidak jujur dan tidak professional.


Pinjaman Wang Segera Tanpa Dokumen 2022

Maklumat berikut mengenai bank atau institusi yang mengalami pengendalian pinjaman.

Senarai bank pinjaman wang segera tanpa slip gaji:

  • AEON.
  • CIMB.
  • MAYBANK.

Antara bank di atas, saya paling ditekankan dalam AEON sahaja.

Maklumat mengenai laman web AEON tentang pinjaman yang lebih segar tanpa slip gaji lebih jelas daripada laman web bank lain.


Syarat Kelayakan Pinjaman Wang Segera Tanpa Dokumen

1. Syarat pada umumnya agak mudah, iaitu:

  • Usia berusia 18 tahun ke atas.
  • Anda adalah Warganegara Malaysia yang terbukti dengan Kad ID.
  • Pendapatan atau gaji sebulan sekurang-kurangnya RM800.
  • Jumlah pinjaman adalah dari RM1,000 sehingga RM100,000.

2. Dokumen kebolehlaksanaan:

  • Mempunyai IC asli.
  • Sijil pendaftaran perniagaan syarikat (ini adalah untuk anda yang mempunyai syarikat sendiri).
  • Penyata bank 6 bulan untuk nama syarikat anda atau Akaun peribadi anda
    Nota: Penyata bank, jangan cetak dari bank dalam talian ya. Saya rasa jejak di mana contoh CIMBCLICKS tidak memakai kasut sehingga 6 bulan. 3 bulan. Oleh itu, anda terpaksa pergi ke bank dan minta mereka memprosesnya. Terdapat proses langsung, beberapa darinya mengambil sedikit masa.
  • BE/F Borang dan Resit Pembayaran Cukai.
    Nota: Terdapat beberapa bank yang tidak meminta borang BE / F, jadi hanya bank statement 6 bulan sahaja. Tetapi perlu diingat, bergantung kepada bank.

Pinjaman Mudah Tanpa Slip Gaji AEON

Untuk pinjaman Pinjaman Peribadi AEON, terdapat jadual untuk jumlah pinjaman yang boleh anda buat di sana. Semak laman web AEON.

Kemudian untuk proses pinjaman peribadi tanpa gaji biasanya mengambil masa kira-kira 3 hari.

Jika dokumen dan rekod peribadi anda baik, prosesnya biasanya lebih mudah.


Cara Buat Pinjaman Duit Segera 24 Jam dari Maybank

Jika anda adalah pelanggan Maybank dan mempunyai kad kredit dari Maybank, maka anda boleh buat pinjaman peribadi.

Biasanya anda dapat mohon pinjaman sebanyak RM10,000 dengan kad kredit anda.

Yang bagus mengenai pinjaman melalui Maybank adalah ia tiada sebarang caj proses.

Kadar faedah yang dikenakan juga adalah kosong dan permohonan dapat diluluskan dalam masa 24 jam.

  • Pertama sekali, masuk ke laman web rasmi Maybank2u.
  • Klik Apply di bar menu sebelah kanan atas.
  • Kemudian, anda klik tab Card.
  • Klik GET EZYCASH di bawah bagahian Ezycash.
  • Pilih Credit Card yang anda ada.
  • Pilih akaun yang anda ingin terima wang tunai.
  • Masukkan jumlah wang yang diperlukan.
  • Pilih pelan Ezycash yang anda mahu.
  • Bersetuju dan memahami Terms and Conditions dan Product Disclosure Sheet.
  • Seterusnya, anda klik Sublmit.
  • Minta dan masukkan nombor TAC. Maka permohonan anda telah lengkap.

Cara Buat Pinjaman Wang Segera dari Citibank

Selain dari Maybank, Citibank juga ada tawarkan pinjaman peribadi yang boleh anda mohon, jika anda mempunyai kad kredit yang dikeluarkan oleh Citibank.

Jumlah wang yang boleh anda mohon, boleh sehingga ke berpuluh-puluh ribu bergantung kepada kad kredit anda.

Penawaran pinjaman ini amat sesuai bagi mereka yang perlukan wang dengan segera dan ia mempunyai kadar faedah yang agak berpatutan juga.

Permohonan biasanya cuma ambil masa 2 atau 3 hari. Jika berjaya, duit masuk ke dalam akaun bank anda.

Di bawah adalah tunjuk kadar faedah yang perlu dibayar balik untuk tempoh masa yang berlainan.


Caj Kalau Terbayar Lewat

  • Bayaran dibuat selepas 2 tetapi sebelum 10: RM18.00
  • Bayaran dibuat selepas 10 tetapi sebelum 18: RM23.00
  • Pembayaran dibuat selepas bulan ke-18 sebelum akhir bulan: RM40.00
  • Bonus tambahan untuk setiap bulan berikutnya jika akaun timbul tunggakan dari bulan sebelumnya: RM23.00

Untuk membayar, saya cadangkan menggunakan perbankan dalam talian dan bayar 2 hari sebelum tarikh tamat.


Bagaimana Untuk Cek Balance

Bagaimana Untuk Cek Balance

Terdapat pelbagai cara untuk menyemak keseimbangan, yang paling mudah dan boleh dilakukan sendiri oleh anda adalah melalui laman web mereka.

Daftar dan log masuk di sini: https://www.aeoncredit.com.my/login

Kemudian pilih Ahli Baru, Lokasi IC semua. Kemudian akan ada OTP dan No yang muncul semasa proses pinjaman.


Syarikat-Syarikat Yang Memberi Pinjaman

Jika anda nak pinjam duit urgent untuk sesuatu kecemasan, antara syarikat berlesen yang boleh anda pilih untuk pinjaman online cepat adalah seperti di bawah.

Terdapat syarikat pinjaman wang berlesen melayu yang boleh memberi pinjaman tanpa cagaran dalam masa 24 jam.

Jika anda seorang penganggur dan tidak dapat mencari penjamin untuk dapatkan pinjaman.

Anda boleh cuba juga membuat pinjaman dari syarikat yang diberikan.

Walaupun, anda di senarai hitam penghutang, anda masih ada peluang untuk dapatkan pinjaman juga.


Soalan Lazim Pinjaman Wang Segera

Terdapat beberapa soalan lazim mengenai pinjaman wang segera tanpa dokumen, iaitu:

1. Adakah Sebarang Syarat Yang Ditetapkan Untuk Penggunaan Pinjaman Wang Segera?

Keperluan wang dengan cepat mungkin adalah digunakan untuk membayar bil-bil perubatan yang tidak dijangkai, yuran sekolah anak, dan lain-lain.

Pada masa sukar itu, mendapatkan pinjaman wang segera adalah amat diperlukan.

Anda boleh menggunakan pinjaman di atas untuk apa-apa tujuan sahaja tanpa sekatan ke atas penggunaan.

2. Adakah Saya Layak Untuk Memohon Pinjaman Wang Segera?

Apa yang baik mengenai pinjaman segera itu adalah bahawa anda boleh berjaya mendapatkannya walaupun rekod kredit anda tidak begitu baik.

Perkara kedua yang baik adalah bahawa ia tidak menjejaskan penarafan kredit anda.

Sesetengah peminjam juga memberikan pinjaman tanpa dokumen, tanpa slip gaji, tanpa kad ATM, tanpa penyata bank, dan tanpa syarat.

Syarat yang diperlukan untuk anda layak menerima pinjaman wang segera iaitu untuk mempunyai akaun bank dan pekerjaan tetap.

Jika anda tidak bekerja, maka anda mungkin menghadapi masalah untuk mendapat lulusan untuk permohonan.

Kerana, biasanya syarikat pinjaman wang berlesen tidak luluskan pinjaman untuk penganggur.

Anda mungkin cuma boleh dapatkan bantuan duit segera sahaja dari along.

3. Saya Seorang Pelajar, Boleh Saya Memohon?

Kebanyakan syarikat cuma membuat pinjaman kepada mereka yang mempunyai pekerjaan tetap.

Jadi sebagai seorang pelajar, anda tidak layak untuk memohon pinjaman itu.

Tetapi, kerajaan mempunyai pinjaman PTPTN yang untuk dimohon oleh pelajar yang boleh anda cuba.

4. Bagaimana Untuk Memohon Pinjaman Wang Segera?

Untuk permohonan, boleh kita katakan ia adalah lebih mudah untuk dilakukan daripada untuk mengatakannya.

Anda boleh memohon pinjaman online cepat dengan menggunakan internet.

Anda mungkin dikehendaki untuk membekalkan beberapa maklumat asas seperti Nama, Alamat, dan Butir-Butir Majikan anda.

Beberapa syarikat menawarkan pinjaman wang segera dengan pemintaan Penyata Bank dan kad ATM anda.

Dokumen-dokumen yang diperlukan oleh syarikat-syarikat ini untuk pinjaman adalah minimum berbanding dengan lain-lain jenis pinjaman.

5. Berapa Kadar Faedah Yang Dikenakan Untuk Pinjaman Tanpa Syarat?

Sebelum memohon untuk pinjaman, kami mencadangkan bahawa anda membuat pertanyaan kepada 5 atau 6 syarikat pinjaman wang berlesen untuk mengetahui apa kadar faedah yang mereka caj.

Beberapa syarikat menawarkan pinjaman tanpa apa-apa bayaran untuk minggu pertama.

6. Berapa Banyak Wang Tunai Saya Boleh Mendapatkan Dengan Pinjaman Wang Segera?

Jumlah bayaran pinjaman antara RM100 sehingga RM1,000 bergantung kepada upaya bayar balik pinjaman.

7. Berapa Lama Untuk Tempoh Bayar Balik?

Biasanya, anda perlu bayar balik pada atau sebelum anda mendapat gaji bulanan pada bulan yang akan datang.

Oleh itu, tempoh masa maksimum untuk bayar balik boleh menjadi sehingga 30 hari.

Walau bagaimanapun, beberapa syarikat adalah fleksibel berkenaan dengan tempoh pinjaman juga.

Pinjaman mungkin boleh dilanjutkan sehingga hujung bulan yang akan datang.

Tetapi, kelanjutan untuk bayar balik pinjaman akan perlukan anda bayar kadar faedah tambahan.

8. Berapa Lama Masa Yang Diambil Untuk Mendapatkan Pinjaman Wang Segera?

Pinjaman ini adalah sangat mudah untuk mendapatkan dan ia cuma mengambil masa yang singkat untuk anda dapati.

Selepas memohon untuk pinjaman ini secara online, anda akan mendapat panggilan telefon daripada syarikat pinjaman.

Selepas melengkapkan formaliti ringkas, maka wang akan dikreditkan ke akaun bank anda keesokan hari.

9. Adakah Pinjaman Duit Mempengaruhi Skor Kredit Saya?

Mengambil pinjaman duit tidak menjejaskan skor kredit anda.

Tetapi, terdapat faktor yang sama ada boleh mengancam atau membantu skor kredit anda.

Ini termasuk sejarah pembayaran anda, jumlah hutang yang anda bayar, tempoh sejarah kredit anda, dan bilangan jaring kredit yang baharu anda buka di bawah nama anda.

Apabila anda memohon pinjaman duit, kedua-dua faktor yang akan segera terjejas skor kredit adalah jumlah hutang yang anda bayar, dan jumlah kredit yang baharu dibuka.

Walau bagaimanapun, jika anda membuat pembayaran tepat pada masanya dan mempunyai sejarah pengurusan hutang yang baik, maka pengenalan pinjaman baharu tidak jadi perkara.

10. Adakah Ini Bermakna Saya Boleh Menikmati Gaji Saya Tanpa Menunggu Hari Gaji Saya?

Sebelum anda membuat pinjaman, sila ambil perhatian bahawa kadar faedah yang dikenakan bagi pinjaman ini adalah lebih tinggi daripada pinjaman lain.

Memanjangkan tempoh pembayaran hanya akan meningkatkan kadar faedah yang dikenakan.

Pinjaman ini cuma dicadangkan bagi memenuhi tuntutan-tuntutan kewangan yang tidak dapat dielakkan.

Sila ingat, bahawa mendapatkan pinjaman wang segera boleh mengganggu bajet bulanan anda dan mungkin mendapati kesukaran untuk bayar balik kesemuaan wang yang anda pinjam.


Itulah beberapa maklumat mengenai cara pinjam pinjaman wang segera 24 jam tanpa dokumen dan slip gaji.

Semoga maklumat di atas dapat membantu dan bermanfaat untuk anda. 😀


Senarai Pinjaman Terkini:

20 thoughts on “Pinjaman Wang Segera 24 Jam [Tanpa Dokumen & Slip Gaji]”

  1. salam satu malaysia..
    saya nak buat pinjaman peribadi tapi slip tiada saya bekerja sendiri.boleh ka saya mohon pinjaman tersebut

    Balas
  2. Assalamualaikum..slmt pagi saya ingin bertanya saya ada kawan ingin memohon pinjaman gaji bersih rm885 kerja Cleaner Sekolah..ibu tunggal umur 38..

    Balas
  3. Saya mahu pinjam duit..1000 ribu saja..sebab saya skrang kesuntukan duit..Saya nk buat bisnes kecil saja..nak buat byar modal pun saya tk boleh sebab dlm masa skarang saya sngat2…memerlukn duit.tolong lh sya…saya janji saya akn byar smula duit yg saya pinjam ini..

    Balas
  4. Hi slemat petang boleh kah saya buat pinjaman untuk selasai kan hutang saya di pinjamn,berlesen sebab bunga dia mahal sngt

    Balas
  5. Saya ingin membuat pinjaman sbyak 50,000.. Untuk menjelaskan utang dn saman..tetapi saya terpaksa cagarkan tanah umah…so bagaimane ye

    Balas
  6. Saya memerlukan bantuan kewangan untuk pusingan modal perniagaan saya..bisnes import sayur dari thailand hantar ke pasar borong Alor Star.

    Balas
  7. Hai.saya nak buat pinjaman 5000 untuk pergi bekerja luar negara .boleh bayar secara bank in tak.hmm..susah cari agensi yang boleh buat pinjaman tanpa slip gaji.hujung2 nak slip gaji pa semua.

    Balas
  8. Saya keja tukang cuci je….slip gaji tak ada…gaji cash…gaji sebulan rm 1000.00.sekaran tengah memerlukan wang macam maba saya nak buat pinjaman.

    Balas

Leave a Comment