Berjaya! Maybank2u Kena Block (Solve in Minutes)

imej cover Maybank2u Kena Block

Tidak dapat mengakses Maybank2u / Maybank2u Kena Block adalah isu yang teruk. Kerana Maybank2u bukan lagi pilihan pembayaran dalam talian yang berdaya maju. Hanya perbankan mudah alih atau pergi ke ATM terdekat akan berfungsi jika anda perlu membuat transaksi.

Sebenarnya, jika anda tidak membuat kesilapan, perkhidmatan perbankan dalam talian anda tidak akan diharamkan.

Ya, pengguna bertanggungjawab untuk menyekat mereka sendiri. Contoh yang paling lazim ialah memasukkan PIN Maybank2u (kata laluan) yang salah.

Macam Mana Kalau Maybank2u Kena Block ?

Jika akaun Maybank2u anda telah kena block / masalah maybank2u tak boleh transfer, anda perlu berhubung dengan bank untuk mengetahui sebab dan bagaimana untuk menyahsekatnya semula.

Untuk menentukan pengenalan diri anda, anda mungkin perlu mengumpulkan kertas kerja yang diperlukan dan melalui prosedur pengesahan.

Anda boleh mengadu kepada bank jika anda percaya bahawa akaun anda telah disekat dengan tidak betul.

Sebab Maybank2u Kena Block

Walau bagaimanapun, perkhidmatan password maybank2u kena block adalah isu yang sering dihadapi oleh Maybank2u.

Ramai pengguna Maybank2u berulang kali memasukkan kata laluan yang salah sehingga tiga kali sebelum Maybank2u sehingga maybank2u blocked serta-merta.

Akaun Maybank2u anda akan diharamkan serta-merta jika anda memasukkan nama pengguna atau ID pengguna yang salah sebagai tambahan kepada kata laluan yang salah.

Untuk menghentikan kecurian atau aktiviti jenayah, sistem akan menyekat akaun Maybank2u anda dengan serta-merta dan akauan maybank2u tak boleh login.

Cara Unlock Maybank2u Kena Block

Maybank2u public bank online kena block? Tidak perlu risau, sekarang kita mengemas 3 cara untuk menyelesaikan masalah Cara Unlock Maybank2u kena block sebagai berikut.

1. Reset Password Maybank2u

Salah satu cara paling mudah untuk membuka akaun maybank2u yang disekat adalah dengan menghubungi Maybank dan bukannya menunggu dalam talian.

Anda boleh membuat panggilan terus ke 1300886688 sama ada dari rumah atau telefon bimbit anda. Anda kemudian boleh meminta buka kunci akaun Maybank anda.

2. Unlock Maybank2u Kena Block Melalui Customer Service

Sokongan pelanggan (Customer Service)  boleh dimaklumkan mengenai kronologi maybank2u yang disekat, dan anda sering akan diminta untuk menyatakan:

  • Nombor Kad Pengenalan (IC)
  • Nombor telefon
  • Alamat yang digunakan semasa pembuatan akaun
  • nombor kad untuk Maybank.
  • Anda boleh memulakan semula perbankan dalam talian anda sebaik sahaja prosedur selesai.

3. Unlock Maybank2u Kena Block Secara Online

  • Klik “Forgot Login Details” di laman web www.maybank2u.com.my.
imej langkah 1 Unlock Maybank2u Kena Block Secara Online
imej langkah 1 Unlock Maybank2u Kena Block Secara Online
  • Pilih kaedah pilihan anda untuk penetapan semula akaun, kemudian gunakan nombor akses/kad dan PIN anda untuk mengesahkan maklumat anda. Masukkan PIN Perbankan Internet anda jika anda menetapkan semula menggunakan Nombor Akses anda.
imej langkah 2 Unlock Maybank2u Kena Block Secara Online
imej langkah 2 Unlock Maybank2u Kena Block Secara Online
  • Untuk meneruskan, sahkan bahawa nama pengguna yang dipaparkan adalah milik anda dan klik “Reset Password”
  • Masukkan dan sahkan kata laluan baru anda. Seterusnya, masukkan nombor mudah alih TAC yang anda dapat di telefon anda dan tekan “Submit” Memandangkan anda mempunyai kata laluan baharu, anda boleh mengakses Maybank2u.
  • Anda boleh log masuk dan menukar kata laluan Maybank2u anda di bawah Tetapan jika anda biasa dengannya.