Insurans Kereta Paling Murah

imej cover Insurans Kereta Paling Murah

Insurans Kereta Paling Murah – Memiliki kenderaan adalah keperluan bagi kebanyakan orang, tetapi memastikan keselamatan dan perlindungan kereta juga penting.

Dalam artikel ini, kami akan mengkaji pilihan insuran kereta paling murah di Malaysia yang menawarkan perlindungan yang baik pada harga yang berpatutan

Jenis Insurans Kereta

PerlindunganInsurans Pihak KetigaPihak Ketiga, kebakaran dan kecurianInsurans Komprehensif
kerugian dan kerosakan keatas harta benda pihak ke 3YaYaYa
kecederaan dan kematian keatas pihak ke 3YaYaYa
kebakaran dan kecurian keatas kereta andaTidakYaYa
kerugian dan kerosakan keatas kereta andaTidakTidakYa
kecederaan dan kematian ke atas anda atau penumpang andaTidakTidakTidak
kos insurans (perbandingan)MurahSederhanaMahal

Faktor Pengaruhi Harga Insurance Kereta

Lokasi, saiz enjin kereta, dan kos keseluruhan insurans kereta, yang berdasarkan nilai pasaran, hanyalah beberapa pembolehubah yang boleh menjejaskan jumlah premium insurans asas.

Sebelum liberalisasi tarif, harga premium dikawal selia oleh Bank Negara Malaysia dan Persatuan Insurans Am Malaysia.

Sehingga kos premium insurans yang disediakan oleh pelbagai syarikat berbeza-beza. Nilai asasnya akan berbeza-beza bergantung kepada di mana ia terletak, sama ada di Semenanjung, di Sabah, atau di Sarawak.

Nilai insurans juga berubah mengikut nilai rujukan pasaran kereta.

Penyedia insurans akan memotong jumlah perlindungan disebabkan penurunan nilai pasaran kereta.

Kos tambahan, yang dianggap insurans diri, akan dilindungi oleh pemiliknya. Jumlah premium juga dipengaruhi oleh kapasiti padu kereta dan saiz enjin.

Pemandu layak mendapat diskaun tanpa tuntutan jika mereka tidak diberikan sebarang tuntutan daripada polisi sebelumnya. Di samping itu, kadar diskaun sehingga 50% adalah di bawah kuasa Bank Negara dan Persatuan Insurans Am Malaysia.

Di samping itu, terdapat elemen caj yang dipanggil memuatkan. Kadar insurans akan meningkat akibat daripada surcaj ini.

Risiko kepada penyedia insurans dipengaruhi oleh umur kenderaan (lebih dari 10 tahun), umur pemandu (antara 26 dan 69), kekerapan dan sejarah tuntutan, kereta sukan, kereta yang diselaraskan semula, dan kereta dengan kadar kecurian yang tinggi.

Anda boleh membeli keselamatan tambahan untuk terus melindungi kenderaan. Audio dan aksesori, insurans cermin depan, kit penukaran gas, dan engsel dan risiko khas adalah pilihan insurans tambahan.

Penyedia insurans utama hanya akan menyediakan polisi untuk kenderaan yang berumur kurang daripada 15 tahun dan mempunyai nilai minimum RM10,000.

Bahaya yang tinggi dianggap wujud di luar kedua-dua keadaan ini. Cara paling mudah untuk mendapatkan insurans yang betul adalah dengan tawar-menawar dengan broker insurans kerajaan seperti MyEG dan Pos Malaysia.

Pelan Insurans Kereta Murah

1. AXA Affin SmartDrive

Imej insurans kereta AXA
Imej insurans kereta AXA / insurans kereta terbaik

AXA Affin SmartDrive ialah polisi insurans komprehensif untuk anda dan kenderaan anda. Insurans kereta merangkumi semua ini memberikan perlindungan terhadap kerosakan pihak ketiga.

Seperti pemandu lain atau kenderaan mereka, serta kerugian atau kerosakan pada kenderaan anda sendiri akibat kebakaran, kecurian, atau kemalangan kenderaan.

Di samping itu, anda akan mendapat manfaat daripada pelbagai faedah tambahan termasuk perlindungan cermin depan dan tanggungjawab penumpang untuk lapisan keselamatan tambahan, serta kemudahan bantuan tepi jalan 24 jam!

2. Zurich Insurance Kereta

Imej insurans kereta Zurich
Imej insurans kereta Zurich

Zurich Fire and Third Party Theft Car Insurance menawarkan perlindungan terhadap tuntutan daripada pihak ketiga untuk kehilangan fizikal, kehilangan harta benda, kerosakan kebakaran pada kereta anda, dan kecurian kereta.

Ia merupakan salah satu pakej insurans yang dibentangkan oleh zurich. Untuk maklumat lanjut mengenai harga dan maklumat lain, anda boleh melayari laman web di bawah.

3. Tune Protect Insurance Kereta

Imej insurans kereta Tune Protect
Imej insurans kereta Tune Protect

Kemas kini insurans kereta anda dalam talian dengan Tune Protect Motor Easy untuk melindungi diri anda dan pemandu lain daripada kerugian kewangan yang disebabkan oleh insiden malang yang berlaku semasa memandu.

Pemandu tambahan, cat semburan, pelindung cermin depan dan pilihan liputan lain boleh didapati!

4. Takaful Ikhlas Insurans Kereta

Imej insurans kereta Takaful Ikhlas
Imej insurans kereta Takaful Ikhlas

Anda boleh mempunyai insurans dengan pelbagai pilihan bukan sahaja kereta, motosikal yang anda juga boleh menginsuranskan di takaful ikhlas, anda boleh melayari laman web di bawah untuk mengetahui maklumat lanjut.

5. Etiqa Insurans Kereta

Imej insurans kereta Etiqa
Imej insurans kereta Etiqa

Dengan insurans kereta Etiqa, anda boleh melindungi diri anda dan pemandu lain. Dengan pelan kecemasan kereta yang menakjubkan ini, anda boleh menerima perlindungan terhadap bahaya, kematian, kebakaran dan kerosakan.

6. Kurnia Insurans Kereta

Imej insurans kereta Kurnia
Imej insurans kereta Kurnia

Ia mengambil masa untuk mencari perlindungan terbaik untuk kereta anda. Kurnia memudahkan anda mengubah suai perlindungan insurans anda berdasarkan keperluan dan kekangan kewangan anda.

Kami menyediakan perlindungan komprehensif yang kos efektif untuk kereta anda serta kenderaan orang lain. Pelan kami menyediakan perlindungan komprehensif sebagai tambahan kepada semua ciri yang diperlukan.

7. Rhb Insurans Kereta

Imej insurans kereta RHB
Imej insurans kereta RHB

Lindungi diri anda jika kereta anda dicuri, jika anda memerlukan komponen baru, atau jika anda perlu merawat orang lain yang cedera. Mohon insurans kereta ini dengan segera dalam talian!