Cara Claim Rm10 MAE

imej cover cara claim rm10 MAE

Cara Claim Rm10 MAE – Baru-baru ini, Maybank telah melancarkan aplikasi MAE yang sekarang dapat digunakan melalui telefon pintar anda. Mudah untuk mendaftar akaun MAE Maybank ini.

Pengguna aplikasi ini dapat melakukan pembayaran transaksi hanya dengan menggunakan Maybank QRPay di hampir semua kedai atau peniaga di Malaysia.

Baru-baru ini, ramai yang telah memperoleh Rm10 secara percuma kerana kod rujukan maybank mae, lihat lebih banyak lagi untuk maklumat ini.

Kod Referral Rm 10 MAE

Untuk memperoleh RM10 percuma, anda perlu memasukkan kod rujukan ARB033118 di Bahagian Kod Rujukan.

Jika anda tidak memasukkan kod ini, anda tidak akan memperoleh RM10 percuma tersebut. Langkah-langkah di bawah adalah untuk pengguna baru aplikasi MAE yang tidak mempunyai akaun Maybank2u.

Jika anda sudah mempunyai akaun Maybank2u, prosesnya lebih mudah. Sangat mudah untuk memperoleh RM10 percuma dari aplikasi MAE Maybank ini.

Jangan lepaskan peluang ini kerana promosi ini hanya berlangsung untuk sementara waktu sahaja. Daftarkan akaun secepat mungkin sebelum promosi tamat.

Selepas mendaftarkan akaun MAE Maybank ini, anda juga akan memperoleh kod rujukan seperti kod yang saya dapatkan di atas.

Anda boleh memberitahu saudara-mara atau kawan-kawan anda tentang kod tersebut. Setiap kali seseorang mendaftar menggunakan kod rujukan anda, anda akan memperoleh RM10 dan mereka juga akan memperoleh RM10.

Cara Claim Rm10 MAE

1. Masuk ke Play Store pada telefon anda, muat turun dan pasang aplikasi MAE Maybank seperti yang ditunjukkan dalam gambar di bawah.

imej langkah 1 cara claim rm10 MAE
imej langkah 1 cara claim rm10 MAE

2. Setelah selesai memuat turun dan memasang, buka aplikasi dari telefon anda. Tampilan seperti yang ditunjukkan dalam gambar di bawah akan muncul.

imej langkah 2 cara claim rm10 MAE
imej langkah 2 cara claim rm10 MAE

3. Anda hanya perlu klik pada “NEXT” sehingga muncul tampilan seperti yang ditunjukkan dalam gambar di bawah. Klik pada “Agree” untuk menyetujui langkah seterusnya. (Anda akan dibawa ke bahagian seterusnya seperti yang ditunjukkan dalam gambar di bawah)

imej langkah 3 cara claim rm10 MAE
imej langkah 3 cara claim rm10 MAE

4. Seterusnya, klik pada “Set Up Wallet”. Tampilan seperti yang ditunjukkan dalam gambar di bawah akan muncul.

Bagi mereka yang sudah mempunyai akaun Maybank2u, anda boleh memilih “Existing M2U” di sebelah kiri.

imej langkah 4 cara claim rm10 MAE
imej langkah 4 cara claim rm10 MAE

5. Bagi mereka yang sudah mempunyai akaun Maybank2u, saya percaya anda dapat mendaftar sendiri kerana sudah biasa dengan aplikasi Maybank2u.

Di bahagian “Referral Code”, anda perlu memasukkan kod nombor ini ARB033118 untuk memperoleh RM10 percuma.

Jika anda tidak memasukkan kod nombor seperti di atas, anda tidak akan memperoleh RM10 percuma tersebut.

Cara Dapatkan Tambahan Simpanan MAE Maybank Rm10

Untuk mendapatkan tambahan simpanan sebanyak RM10 dalam akaun MAE Maybank, langkah-langkah yang perlu diambil adalah seperti berikut:

  1. Unduh aplikasi Maybank2u pada telefon pintar anda dan daftar untuk mendapatkan akaun MAE Maybank.
  2. Masukkan kod promosi “MAE10” semasa melakukan deposit pertama ke dalam akaun MAE Maybank anda.
  3. Pastikan anda telah melakukan deposit minimum sebanyak RM100 dalam akaun MAE Maybank anda untuk memenuhi syarat untuk menerima tambahan simpanan RM10.
  4. Selepas deposit dilakukan, tambahan simpanan RM10 akan dikreditkan ke dalam akaun MAE Maybank anda dalam masa 3 hari berkerja.

Pastikan anda telah membaca dan memahami terma dan syarat kod promosi sebelum melakukan deposit. Pastikan juga anda memenuhi semua syarat yang diperlukan untuk mendapatkan tambahan simpanan RM10.