Auto Life Insurance Maybank

imej cover Auto Life Insurance Maybank

Auto Life Insurance Maybank adalah insurans untuk kereta anda yang disediakan oleh bank. Insurans ini mempunyai beberapa tema yang boleh anda pilih mengikut keperluan anda.

Terdapat 2 pilihan Maybank AutoLife Insurance untuk kereta , iaitu Takaful Auto Credit Plan dan Motor Insurance.

Untuk maklumat lanjut, anda boleh lihat di bawah seperti berikut.

Auto Life Insurance Products

1. Takaful Auto Credit Plan

Sekiranya anda meninggal dunia atau menjadi cacat sepenuhnya dan kekal semasa tempoh pinjaman, semua baki pembayaran hutang kereta anda akan dibuat.

Manfaat Takaful Auto Credit Plan

1. Dalam kes kematian atau hilang upaya menyeluruh dan kekal, hutang tertunggak anda akan diselesaikan.

2. penerimaan automatik; tiada penilaian perubatan diperlukan untuk jumlah yang diinsuranskan sehingga RM200,000.

3. perlindungan yang disediakan sekali untuk tempoh pinjaman.

Kelayakan Takaful Auto Credit Plan

1. Untuk pelanggan kewangan kewangan Islam Maybank, kedua-dua yang baru dan lama

2. Antara umur 19 dan 60

Untuk maklumat tambahan mengenai cara mendaftar atau terma dan syarat insurans, anda boleh melihat laman web Maybank di sini dan kunjungi pejabat Maybank terdekat di kawasan anda.

2. Motor Insurances

Manfaat Motor Insurances

1. Asurans Badan Luar (Cedera dan Kematian)

2. Asurans Harta benda (Kerugian atau Kerosakan)

3. Kehilangan Kenderaan atau Kerosakan akibat Kebakaran, Kecurian atau Kemalangan Yang Tidak Disengajakan

4. Perkhidmatan Kecemasan Tepi Jalan 24 jam

Manfaat jika anda mahu “tambahan” untuk Motor Insurance anda

1. Drive Less, Simpan Lebih Banyak (tambahan percuma: rebat tunai sehingga 30%)

2. Elaun banjir sebanyak RM1,500 untuk kerosakan kenderaan yang disebabkan oleh banjir, Pampasan khas kewangan sebanyak RM1,500 sekiranya berlaku jumlah kerugian atau kecurian, Perlindungan kecederaan diri sehingga RM18,000 disediakan untuk kematian akibat kemalangan atau hilang upaya kekal, dan 100% alat ganti asli diganti sekiranya berlaku kemalangan yang merosakkan sebahagian.

3. Pelan Kemalangan Diri OTO 360 termasuk pembayaran tunda tanpa had dan pembayaran balik kesulitan.

4. Kerosakan dan Rusuhan Berkaitan Cuaca (Dapatkan perlindungan daripada kerugian atau kerosakan pada kereta anda akibat banjir, ribut petir, tanah runtuh, mogok, rusuhan dan kekecohan awam)

5. Bantuan kewangan (pembayaran balik kerusi kereta kanak-kanak, penggantian kunci pintar, Sebagai tambahan kepada pembayaran tuntutan, melindungi jumlah yang diinsuranskan yang dipersetujui, Dapatkan pampasan semasa kenderaan anda sedang dibaiki selepas kemalangan.

6. Pemeliharaan seperti baru (Dapatkan keseluruhan kereta yang dicat semula untuk kereta di bawah umur 10 tahun; menggantikan kepingan yang rosak akibat kemalangan dengan alat ganti baru tanpa kos tambahan untuk kereta yang lebih tua daripada 5 tahun.)

7. Perlindungan Cermin Depan (Lindungi manfaat NCD anda apabila menuntut retak dan pecah cermin depan)

Kelayakan Motor Insurance

1. Kenderaan yang digunakan untuk tujuan persendirian sahaja

2. Umur kenderaan 1 – 20 tahun

Membuat Tuntutan

Jika anda berhasrat untuk menuntut atau bertanya lebih lanjut mengenai maklumat insurans ini, anda boleh menghubungi nombor telefon (1-300-88-1007 / +60327804677) atau e-mel (claims@etiqa.com.my) atau anda boleh melayari laman web insurans (auto insurance malaysia) ini di sini.

Sistem Bayar Autolife Insurance Maybank

Insurans Autolife daripada Maybank tidak seperti membuat bayaran pinjaman kereta bulanan. Hanya perlu dibayar sekali seumur hidup.

Sebelum ini, saya percaya seorang rakan telah menyebut bahawa insurans autolife Maybank perlu dibayar di hadapan apabila membeli kereta.

Salah. Kami boleh menambah perlindungan ini di mana-mana cawangan jika kami tidak pernah membeli insurans auto hayat Maybank (untuk pinjaman kereta dengan Maybank).

Anda juga dinasihatkan untuk menghubungi lokasi pinjaman kereta Maybank anda atau cawangan Maybank yang lain sebelum melawat. Melakukan insurans autolife melalui bank di mana kami menandatangani pinjaman adalah lebih baik.

Harga Autolife Insurance Maybank

Dia mendakwa bahawa kos ditentukan oleh pasaran sedia ada untuk kereta saya. Harga berbeza jika kita beli pada tahun pertama pasaran RM50,000 . Kereta saya kini dalam tahun ketiga.

Ikut pasaran tahun ini dalam RM39,000. Tambahan RM 400 yang perlu saya bayar ialah, pegawai menyerahkan sekeping kertas yang menyatakan bahawa saya telah membeli insurans autolife daripada Maybank sebaik sahaja dia selesai dengan perniagaannya.

Surat itu menyerupai resit dengan tepat. Adalah penting untuk kami menjelaskan insurans auto hayat Maybank Insurance ini kepada waris.

Mereka tidak perlu terus membayar jumlah pinjaman kereta kami jika kami meninggal dunia.